“Vi gör det här tillsammans”

Som både arbetsledare och mamma vet Gianina Pupaza minst sagt hur det är att hålla många bollar i luften samtidigt. Hennes resa startade här på Nowaste redan för 6 år sedan när hon för första gången klev in på Miljöstationen där hon sorterade och packade frukt och grönt. Sedan dess har den lett henne vidare till många nya positioner och erfarenheter. Här berättar hon om sin nyfikenhet på det okända, hur det var att komma tillbaka efter mammaledigheten och varför hon ser en framtid tillsammans med Nowaste.

Utomhus med sin familj är den plats som Gianina trivs allra bäst på. Tillsammans brukar de hyra en stuga i de skånska skogarna för att få tid och ro att aktivera sig med sin son och visa honom allt det vackra som naturen har att erbjuda. Idag är Gianinas son tre år gammal och har funnits med under större delen av hennes resa på Nowaste.

Jag var mammaledig under delar av 2015 och 2016 men var flera gånger under den perioden och besökte Nowaste. Jag var nyfiken på hur det gick och saknade mina kollegor. När jag sedan kom tillbaka kändes det knappt som att jag varit borta. Jag började på min gamla position igen men redan 2017 blev jag tillfrågad om en ny tjänst när en ny kund kom in till bolaget, och tackade ja!

Sedan i mars i år har Gianina axlat rollen som arbetsledare och trivs väldigt bra med det. Hon är en nyfiken person och hungrig på nya upplevelser och erfarenheter. Det är något som märks tydligt om man tittar närmare på Gianinas resa på Nowaste. Hon har nämligen alltid tackat ja när hon tillfrågats om hon är intresserad av nya positioner.

Jag tycker att det är spännande att testa nya saker och vill alltid fortsätta utvecklas. Det har jag fått chansen till här på Nowaste, mycket tack vare att jag haft chefer som trott på mig. Cibban är en av de som uppmärksammat min arbetsinsats och satsat på mig.

Som arbetsledare är hon själv ansvarig för personal och att delegera ansvar vilket hon gläds åt att göra. Hon är själv väldigt stresstålig, lugn och pedagogisk och rollen som arbetsledare har därför passat henne väl, men hon har inte alltid trott att det skulle bli så.

Jag är inte den som alltid hörs mest och ibland är det lätt att tro att man måste det för att bli sedd och sedan befordras. Här på Nowaste känns det som att alla får synas och det som värdesätts är hur mycket du vill utvecklas. Det hjälps av att man lär känna alla så väl tror jag, då ser cheferna lättare vem man är.

För Gianina har det varit självklart att våga ta chansen och alltid vara öppen för nya möjligheter inom Nowaste.

Jag tycker det är inspirerande att jobba på ett företag som växer ihop med sin personal. Vi gör det här tillsammans och alla som jobbar här är anledningen till att vi blir större.

Vi tackar Gianina för den härliga intervjun och önskar henne all lycka till här på Nowaste!

Comments are closed.