Om oss

 

Om Nowaste Logistics

 

Vi tillhandahåller skräddarsydda logistiklösningar inom flera olika branscher och segment. Allt ifrån färskvaror till järnvaror, möbler och kläder. Med ett stort kunnande och lång erfarenhet inom logistik kan vi erbjuda helhetslösningar som en av branschens vassaste tredjepartlogistiker. Vi är ett värderingsstyrt företag med kärnkompetens inom automation, IT och personal.

Vi arbetar aktivt med att utbilda samtliga medarbetare om betydelsen och förståelse om vår värdegrund. Vi har enbart egna anställda för att leva upp till våra värderingar och det vi lovar våra partners .

Nowaste Logistics AB är ett ungt företag som vill leda utvecklingen inom sektorn för effektiva logistiklösningar. Vi är teknikintensiva och tillhandahåller logistiktjänster inom ett flertal olika branscher. Som en del av koncernen Total Produce Nordic AB den ledande aktören i Norden inom segmentet färska frukter och grönsaker, ger det  oss möjligheten att återinvestera våra vinster för att fortsätta utveckla vår verksamhet.

Våra uppdragsgivare är bland annat Sveriges största frukt- & gröntföretag, Everfresh, bygg- & järnhandelskedjan Bolist, livsmedelsföretaget Atria samt möbelföretaget Trademax. För dessa kunders räkning, hanterar Nowaste Logistics AB idag ett varuvärde av över 8,5 MDR SEK och med en personalstyrka på cirka 500 anställda. Läs  mer nedan.

Vår verksamhet i siffror
8 500 000 000 SEK

450 000 000 Kilo

55 000 000 Kolli

13 500 000 Rader

4 200 000 Pall

400 000 E-paket

85 000 m2

600 Orter

500 Anställda

Det var en gång...

  • 2008
  • 2011
  • 2013
  • 2016
  • Idag

 

Fram till 2008 var Nowaste Everfresh´s logistikavdelning. Genom att tidigt förstå betydelsen av logistiken och satsa på att utveckla den blev Everfresh marknadsledande. 2008 tyckte vi att vi blivit så pass duktiga att vi även borde erbjuda våra tjänster utanför koncernen varav logistiken bolagiserades i Nowaste Logistics AB.

 

 

2011 byggdes frukt-och grönt terminalen ut med 8 500m2, ny nyteknik implementerades och nya IT-lösningar vilket skapade marknadens ledande logistiklösning inom segmentet.

 

 

Först 2013 tog Nowaste således klivet ut på 3PL-marknaden med en unik lösning för medlemsägda Bolist AB. Sveriges största bygg-och järnvarukedja. En viktig milstolpe som visade marknaden att vi är att räkna med.

 

 

 

Året 2016 är av stor betydelse för oss efterom det är året då vi i Nowaste omsätter mer på externa uppdrag än på interna. Vi blir även etablerade inom alla tre segmenten för lagring, dvs. torrt, kylt och fryst. Vi ombesörjer numera logistik inom flertalet olika branscher.

 

Nowaste Logistics

Vårt namn är vårt löfte.

Ett urval av våra referenser

 

Vi är oerhört stolta över vårt dotterbolag Nowaste Logistics. Den utveckling som Nowaste bidragit med inom vår bransch har varit avgörande för vår starka position på den svenska frukt- och grönt marknaden. Inom allt från teknisk kompetens till utveckling av personal och ledning är områden där Nowaste ligger i absolut framkant.
Niels Klem Thomsen, VD Everfresh AB

Nowaste är den perfekta samarbetspartnern för BOLIST. Här har vi hittat ett av Sveriges främsta logistikföretag som på ett nyskapande sätt kommer effektivisera varuflödet för BOLISTs del. Gemensamt ska vi på bästa sätt tillgodose våra handlares vardagliga behov som kommer göra stor skillnad.

Tomas Fritzon, VD BOLIST AB

 

Atria har samarbetat med Nowaste sedan 2016. Nowaste har visat sig ha en mycket god kundkännedom, hög kompetens avseende färskvaror, en väldig hög IT mognad samt en mycket god kostnadskontroll. En väldigt bra logistikpartner som ger oss möjligheten att fortsätta att utvecklas.

Kenneth Karlsson, Logistic Manager Atria Scandinavia AB

 

[/row]